Povelikonočna pakla: skupna tura alp. šole in vzponi

1 objava / 0 novo
Slika uporabnika Peter Juvan
Odsoten
Z nami od: 19.10.2010
Povelikonočna pakla: skupna tura alp. šole in vzponi

Med 13. in 15.5. smo se člani AAO zbrali v Paklenici, kjer je potekala skupna tura alp. šole. V petek sva se z Jernejem Arčonom (AO Nova Gorica) ogrela v Vili Velebita, ki poteka preko velike luknje na levem delu SZ dela stene. Najbolj atraktivni so začetni raztežaji, ki s svojo previsnostjo in dobrimi oprimki od plezalca zahtevajo predvsem veliko vzdržljivosti. Fascinanten je tudi relativno enostaven prehod preko luknje, tu je fotoaparat obvezen del opreme (najin je žal ostal v avtu). Do popolnega uspeha v smeri sta nama zmanjkala 2 raztežaja, oba z oceno 6c+, in sicer meni začetni, Jerneju pa zgornji (nad polico). Petek 13., pač :/

V soboto sva z Borutom Demšarjem (AAO) splezala The show must go on in Ljubljanski, predvsem slednja zahteva od plezalca nekaj iznajdljivosti in je dober preizkusni kamen za vsakega mladega nadebudneža. Čestitke Borutu za uspeh!

V nedeljo sva se ponovno navezala z Jernejem v smeri Rumeni strah in (za razliko od večine navez Smile po El Condor Pasa nadaljevala do vrha. Jernej je plezal odlično in je najtežji raztežaj preplezal v prvo, meni je uspelo v drugo. Zame je to šele tretja smer z oceno 7c in je bilo zato veselje še toliko večje.

Sedaj pa še drugi kako besedo o svojih doživetjih!

Peter Juvan