Paklenica

Prejšn vikend je bla zlo »obetavna«smiley napoved in glih zarad tega smo se odločil, da skočmo do Paklenice.  V petek zvečer smo se vkampiral na plaži in se zjutraj že zarana odpravili plezariji naproti, ker so ble napovedi za nedeljo bolj kot ne klavrne, tko da je blo treba izkoristit vsaj en dan.

Petra in Luka sta bla svetovalca vikenda, tko da sta nama v soboto z Artačem priporočila Velebitaško (6a+, 350m). Zjutraj je bil res vsepovsod mir, nikjer nikogar, ko pa prideva do podstene pa kokr zanalašč tm dva hrvata. Itak se koj zapričamo, se spoznamo, ker bomo očitno preživeli nek del dneva skp, potem pa se začnejo debate v smislu »Ko je jaći« in na najino srečo hrvata v naju prepoznata potencial in naju spustita naprej, kar se je kasneje (ubistvu že po prumu cugu) izkazal za zlo pametno potezo. Hrvatica se je ubistvu usedla že po parih metrih plezarije, na koncu dneva sva izvedla, da sta se po tistih parih metrih tud obrnila. Sama smer je na parih mestih kar dala vetra, kšne 5ke so ble kr bl 6ke, skala pa za moje pojme kar zlizana, tko da deleč od tega kar sem mela v spominu od spomladi. Buhtl v detajlu je kar na moč, tko da men je zlo prou pršla gurtna, ampak sj, če je nebi blo, bi se pač mogla tud nekak spravt čez. Ker smo bli zmenjeni, da kdor prej pride, kuha sva šla raj še eno zleztlaugh Za drugo smer sva izbrala Šaleški (5a/b, 120m). Lepa plezarija, fajn skala, 5ke so za primerjavo z Velebitaško kar lahke, presenetita edino dve prečki. V prvi sm se naložila čist previsok in se pol kokr ena žaba premikala v levo, noge so ble čist predouge smiley  pomagov si si lahko samo s podprijemi, tud varovanje je blo kar slabo, tko da adrenalin šibov na povno. In pol k srečen premagaš to prečko te čaka še ena, sicer mal boljša,  kar se gibanja tiče, ampak zgleda pa tko kokr da bo konc sveta. Na vrhu itak najlepši razgled, pa po sončku abzajl na drugo stran.

Zvečer smo se najdl špagetov, mal pohengal z PCL-jevci in pregledal 1001 vremensko napoved. Nobena ni bla lih obetavna, ampak smo upal na najboljše. Mal do 6h zjutraj so prletele prve kaple na spalko tko da smo s spanjem nadaljeval, ker je pa pol bolš zgledal, smo se odločil da gremo splezat neki kratkga, da se v primeru dežja lahko čim prej poberemo. Midva sva se odločila za Diagonalko (6a+/b, 200m). Je bla pa situacija kar podobna kot v soboto, na ene parih mestih so ble 6ke kr hude, skala pa na teh koncih tud mal zlizana. Smer gre skos po diagonali in zarad tega je gibanje kar zanimivo. Sm mela občutk da me skos mau na desno nese smiley.  Vmes je mal porosil, na vrhu, ko smo prštimval abzajl je pa začel že kar konkretno lit. Tko da je vse skp zgledal ko en canyoning. Abzajl je nor, kr luftn. No in ker smo bli itak premočeni do gat, še skok v že kr mrzu morje.