Tabor La Berarde ali kako je ostalo 5 litrov vina

Da, prav ste prebrali v naslovu. Namesto vina je tokrat v potokih tekel švic!

Zadnje dni julija in prvi teden avgusta je vasici La Berarde v osrčju pogorja Ecrins potekal 2. zaporedni tabor AAO. Čestitke vodstvu! Udeležilo se ga je 18 članov, od tega kar 9 tečajnikov, za kar jim gre posebna pohvala.

Ne vem ali je bilo za to, da je vino ostalo nepopito, krivo vroče sonce ali večerna utrujenost, vendar vzdušje zaradi tega ni bilo nič slabše. Nasprotno! Kljub dvema dnevoma slabšega vremena smo potenciale, ki jih dolina ponuja, in teh ni malo, dobro izkoristili.

Najbolj so bile obiskane navrtane smeri v bližnji okolici la Berarda (Tete Blanche, Tete de la Maye, Encoula). Tečajnike je še posebej navdušil spust po vrvi ob slapu v steni Encoula, tako da so se tja vrnili večkrat. Tudi za "daljše" ture je bilo motivacije dovolj. Izpostavil bi, da je cca 70% udeležencev tabora priplezalo na Aguille Dibona (3130 m). Uspešno je bil zaljučen tudi "PROJEKT 4000+" z vzponom na Dome de Neige in Barre des Ecrins. Nedotaknjena ni ostala niti južna stena Meije. 

Kar se goskega kolesarjenja tiče je bojda v okolici eden najboljših parkov daleč naokoli. Verjetno je zadeva še toliko bolj zanimiva, če naletiš na lokalca, ki ti pokaže skrite traile. Kaj več bi o tem lahko povedal Mezek.

Tabor je vsekakor uspel in držimo pesti da bo naslednje leto tudi. Magari na isti lokaciji. Materiala je še dovolj.

 

DODATNO: Ker se bližajo volitve je prav da vemo kdo so ljudje na vodstvenih položajih. Na zadnji sliki lahko vidimo aktualnega načelnika. Trdi da je splezal brez pomoči tehnike. Presodite sami devilcheeky