Chulilla za novo leto

Tokrat smo namesto božičnega zajtrka in odvijanja daril pakirali robo in sendviče za na pot. 10 članska ekipa - Matic Kozina, Žiga Regina, Miha Kern, Zala Gluhič, Timijan Kolar, Uršula Mavrič, Žiga Oražem, Tanja Bele, jaz in Bazuka smo se nabasali v Regincov kombi, Klemzi pa je zaradi težav s križem raje izbral avion. Kasneje, ko smo bili na 1800 km (pre)dolgi poti in ko nas je že vse bolelo, smo se strinjali, da je avion mogoče boljša izbira.
Po 21ih urah smo prispeli v Chulillo, zelo luštno vasico s tipičnimi belimi hiškami, ki je 60 km oddaljena od Valencije. Tam je reka Turia vrezala globok apnenčast kanjon, kjer je več kot 1000 smeri. Večina smeri je precej dolgih, zato je fajn met 80 metrski štrik.

Sledilo je 9 dnevno plezanje, dobra hrana in poceni vino, predvsem pa veliko smeha in zabave. Tudi vreme nam je bilo naklonjeno, tako da so si fantje med napenjanjem sončali hrbte in cedili sline ob razgaljenih Špankah. Folka je bilo pa dosti, zgleda je to kar popularno območje na novo leto.

Več pa v fotkah, v novem letu vam želim čimveč takih plezalskih izletov!