Šija Brane pod prvim snegom

Živ!
 
V sredo sva se z Janom strinjala da bo treba iti v četrtek pogledati kako kaj gore dihajo pod snegom na tem soncu. V KSA, ker so blizu, pa še tako radi jih imamo. Kao neko turco pred službo, da bomo do 15h v Ljubljani.
Pa še Miha gre z nami. To bo pa res lepa tura, tako kot se spodobi.
Malo pozno (9:20), ampak veselo smo zečeli korakati od Jermance proti Sedlu. Veselje se je povečalo ko smo prišli ven iz gozda, ter zagledali rivalke Planjavo in Brano v polnem sijaju.
Naš cilj od samega začetka je bila ga.Brana, ampak še-le v avtu smo se odločili za Šijo (prvi plan je bil Zgornji steber). Pri koči smo bili v hipu oboroženi in pripravljeni za jahanje Šije. Ker smo šli lepo, vse po pravilih, smo delali sidrišča, ter brez večjih težavnosti smo lepo in počasi napredovali proti vrhu.
Sestopili smo po "normalki", pred tem smo imeli malo težav da smo našli pravo pot, ampak na koncu je tura lepo in uspešno zaključena (hvala, Igorček!). V Ljubljano smo prišli okoli 18h, jaz pa sem si izsilil prost dan. Kaj, če pa je bil tako lep sonček..
Za vse ki vas zanimajo razmere; bilo je veliko praskanja po skali, sneg nesprijet na podlago, travice pa dobro držijo, tam kjer so, leda ni, grapce pa tako-tako. Ni še, ampak za silo se da.
 
Tako smo mi proslavili Mednarodni dan gora 11.12. Kaj pa vi?
 
Lep, sončnen pozdrav vsem!
 
Dario
 
**foto@mihovc, pa še kaka moja