Priprave na izpitno obdobje

Živjo,

znano je, da se pred in med izpitnim obdobjem največ pleza, saj moramo študenti na izkazovanje svojega znanja prihajati spočitih glav in kje naj jih bolje preluftamo kot v hibih.

Tudi to izpitno obdobje ni nič drugače. 

V nedeljo sem s Slapijem plezal Kranjsko poč v Nad Šitom Glavi. Smer je bila videti med boljše izdelanimi (še vedno dost slabo) v svoji bližnji okolici, zato sva jo izbrala. Začetni cug je še kar posnežen, potem pa je snega vedno manj in je čedalje bolj v napoto in čedalje manj v pomoč. Detajl smeri je spodnji kamin. Varovanje je dobro, saj sneg ni uspel zakriti samorodnih želez. Da je bila tura malo bolj zanimiva, je skrbel močan veter nizkih celzijev, ki naju je kvalitetno nohtal.

 

Naslednji dan sva se z Mirkotom podala na Jezersko, kjer sva imela ogledan Spodnji Ledinski slap. Po začetnem lutanju na dostopu sva se le znašla pod slapom, odpikala spodnje kaskade in se pod ledeno gmoto navezala. Tretji, najtežji cug nama je postregel celo s previsom in precej svečkastim ledom, ki je po eni strani fajn, ker ne rabiš zabijat, po drugi pa slabo, ker ne smeš zabijat... če dodaš še mestoma bolj žalostne možnosti za varovanje, so psihotesti(si) zagotovljeni... Ker naju je Spodnji toliko navil, da si tud roke nisva več mogla stisnit, sva misel o Zgornjem opustila in jo shranila za drugič. 

 

Danes (baje je sreda) pa sva šla s Herrom (Jan Podgornik) povohat pod Prisojnik. V silno mednarodnem vzdušju sva si izborila mesto za poskus v Centralnem slapu. Pred nama je avstrijska naveza obračala - baje je teklo. Ampak naju nekaj kaplic vode ni odvrnilo od poskusa. Po hitrem prvem cugu je nastopila sveča. Najprej vstopne karfjole, potem pa je sledil obvezen sprehod pod tuš kabino. Ker se je za vsako umivanje treba dvakrat zmočit, sva jo tudi midva morala dvakrat prasniti čez vodno zaveso, še dobr da ma Herr nov gore tex. Nadaljevanje sveče je kar solidno, tudi varovanje je ok, samo pokonc je... Ker nama je sveča prizadejala hladen tuš, sva se odločila, da se po zmrznjenih štrikih spustiva dol in jo odpujsava domov.

Srednji slap je narejen, prav tako sta dobro zgledala Levi in pod Hanzovo steno, če pa bo kolega Slapšak te dni še kaj aktiven, se bo dalo zlest tudi Desnega s svečo, obvoz pa je možen že sedaj.

 

Zaželte mi srečo na izpitih...