VTK 2023

V soboto, 27. maja je v dolini Tamar potekal naš tradicionalni VTK memorial oz. “tek okoli kola”. Zaradi letošnjega podora v steni Jalovca smo bili primorani traso nekoliko spremeniti - štart in začetek teka smo prestavili na parkirišče v Planici. S parkirišča so točno okoli 8.00 vsi zbrani tekmovalci odvihrali proti akademski zastavi, ki jih je presenetila nekje na polovici poti normalnega dostopa proti Kotovem sedlu (blizu vstopa JLA), cilj tekme je ostal nespremenjen - planinski dom Tamar. Letošnja trasa je bila po sili razmere bolj naklonjena gorskim tekačem, teren ni zahteval nič gaženja, premočenih superg in strmine. Z manj višinci kot sicer in kakšnim kilometrom več, si je zmago pritekel tečajec Žiga (1 ura, 3 min in malenkost..), kmalu za njim si je drugo mesto pritekel tudi Luka K., v boju za tretje mesto, kjer sta se do zadnjega metra borila Matej Š. in Jakob S. pa si je bronasto stopničko priboril takozvani Jakobo. Čestitke tudi prvi tekačici dneva Tini Š., ki je bila v skupnem času kar 5., bravo! Za dodatno popestritev so poskrbela podrta drevesa, gozdni labirint in madžarska vižla.

Ker zapiskov uradnih rezultatov (še) nisem našel se vsem iskreno opravičujem, lahko pa potrdim, da nihče ni bil hitrejši od ene ure in počasnejši od treh (ali pač). Hvala tudi Primožu, da mi je prinesel akademsko zastavo, še dobro, da nisi bil pred Dremljem, ker sicer bi se nam verjetno izgubil nekje v visokogorju! V cilju nas je pričakalo toplo sonce in prijazno osebje doma Tamar, ki je poskrbelo za hitro postrežbo, hladno pijačo in toplo jedačo, hvala ferajn, ker častiš! Vsi zbrani smo s polnimi želodci prisluhnili Mičkovem govoru in zgodbi meglenega VTKja z davnega leta.. 2013. Po nagovoru smo vsem udeleženim podelili prislužene nagrade, se nastavljali soncu in klepetali. Dogodek je spremljalo krasno vreme in dobra družba, hvala za obisk tudi vsem starostam odseka, kot tudi mladim družinam in netekmovalcem.

Posebna zahvala gre tudi vsem letošnjim sponzorjem, ki so poskrbeli za prijetne nagrade: Kibuba, Sidarta, Didakta, PZS,, Annapurna in First Corner Shop.

 

Se vidimo na ferajnu!

Novico spesnil: Mag. Jaka

 

PS. rezultate objavimo naknadno smiley