Poletje 1/2

Poročilo prvega dela poletjasmiley
 
Neki hribov, pa mal kolesarjenja po Sloveniji, tko da sm bla šekr scagana.
Konec junija sva šla z Nacetom zlezt Debelakovo (IV+/IV, 450m). Enkrat sem v Mojstrovki že bila in že takrat sem bila impresionirana nad njeno steno. Očitno sem (mogoče) malo pozabila na njeno naklonino,..tako, da sva v prvi cug zlo suvereno poštaratala, naju je pa zelo kmalu prizemljiv prvi kamin, kjer sva ponižno potegnila štrike iz ruzaka in se navezala. Smeri sem se res že zelo dolgo časa veselila in z enakim filingom me je pustila tudi na vrhu. Orientacijsko se mi ni zdela težka, plezarija je lepa. Vmes kakšn naložen cug, sam.. kje pa ni. Pa še priliko sem imela videti bejsđamparje od blizu. Kolk je pa to noro! Sem se pa malo naskrivaj spogledovala  tud z desno stranjo stene laugh.
 
Par dni kasnej je Petra "kao" zgubila ključe na Dolkovi in sva šli po JV grebenčku mal poplezat, pa jih seveda nisva našli smiley. Bili so pa v Vratih, tko k pir laugh.
 
V sredini prejšnjega meseca smo si z našimi ČAO prijatelji umislili vikend paket v Bovcu. En dan sva šla z Nacetom pogledat kako zgleda Veliko špičje. Ful je lepo, pa predvsem ni nobenga nikjer Smile Namislila sva si, da bi lezla Centralni steber. Cel dan je bil napovedan dost crap vreme, tako da res nisva vedla a bi, a nebi, a bi a neb. Pol k je pa pod smerjo začel kaplat, sva se odločila, da očitno ne bi (pa djmo pozabit na to, da je bil pol še ceu dan zlo lep vremeno), tko da sva rekla, da ne bova izzivala in sva po Tumovi (III, 300m) zlezla na vrh. Pol sva pa še prečla do Prehodavcev na palačinke pa nazaj v Bovc. Kr dolg planinski izlet. Je bila pa vmes tud ena na izi nevihta, tko da ajde, sva hitr prebolela. Pa še jagod sva se najedla. Mogoče celo tolk, da je nekoga bolu trebuhlaugh.
 
Za Petrin rojstni dan smo skupaj s Polono J. plezale Smer po zajedi (V+/IV-V, 300m) v Nšgju. Lepa in konstantna smer. Bil pa je obupn mraz in je več al manj nohtlo celo smer. No, pol smo šle v Rovte še mal podelat, pa jest pico in Polonino najbolšejšo torto:)
 
Par dni za tem sva šla z Nacetom pogledat, če je res za Kratkohlačo (V-/IV, 310m) v Planjavo. Popoldan so bile napovedane nevihte, tko da sva rekla, neki na hitr. Že na parkirplacu nama dva predstavita isti plan, pa ju na srečo, kljub temu, da sta štartala kar malo pred nama uspeva prehitet na dostopu. Sva imela kar srečo, ker mislm da nama je šlo malo hitreje kot njima. Sj ne zarad druzga, ampak men se je mudil na piknik laugh. Kratkohlača je ena čudovita smerca, sem bila pa presenečena nad tem, da je tolk mal opremljena.
 
Par dni za tem, sva z Levičnikom šla v NŠG. Čeprou je mel Blaž popoldan službo sva si ga vzela kr na izi. Pod Tandaro- Mandaro (V+/IV, 250m) sva bla mal čez 9. V najini smeri (tako sva mislila ves čas), sta bila dva, ki sta s skalami malo slabo žonglirala, tako da sva mogla kar čakat in se vsem tem letečim predmetom izogibat. No, ker sva mislila, da plezamo isto smer, sva šla suvereno za njima. Po skici je vse kazal tko k more bit cool. Po tretjem cugu sem jz zlo očitno zaplužla v smer Riba. Pod nekimi previsi je Blaž nadaljevov po nekem kaminu. Malo je bilo čudno, ker res ni blo skor nč opremljen. Smer se seveda ni križala s Kranjsko počjo, ampak kdo bi pomislu na to in kr naenkrat sm se znašla v nekem bednem in težkem šodru, nažigala kline, plezala dol pa še enkrat gor; vse to je trajal tok časa, da je Blaž mal kasnej pršu v službo. Naju je pa uspešno rešu tega strašnega cuga. Jz mal sumim, da sva lezla Grande finale. Ampak nism pa zihr. Za seme sm pustila tud en klin, ker imam občutek, da bo mogoče še komu kdaj prišel prov:) Ampak sva se mela pa super, tko k ponavad:)
 
Malo sm se enkrat šla še šetkat pod Široko peč, oz Martulško ponco, pa morm rečt, da mi je pozim malo bolj ljubo tam okrog hodit. Plezanje pod, nad in okol treh mecesnov ni ravno zabavno; vsaj za dol ne smiley
 
Prejšnji torek sva se pa po službi z Nacetom hotla lotit še Stebra Brane. Po dveh cugih sva se navezala, zlezal sm lih ene 10 metrov in začel je padat. Mal sva še čilirala, k dve jebi pod eno skalo, pol pa odabzajlala na šnopc, ker sva bla itak premočena do gat.