Občni zbor, Pokljuka 12.12.2015

Ponovno je bil na vrsti, redni letni občni zbor Akademcev, tokrat  v Taborniškem domu na Pokljuki, kjer smo bili sam svoj gospodar, kar pa se je seveda izkazalo za več kot odlično odločitev.

Najbolj zagreti so na Pokljuko prispeli v popoldanskih urah, večina pa se je v skupni prostor nagnetla okoli 18.ure. Z uradnim delom sta pričela Načelnik Luka in Predsednik Igorček, ki sta predstavila vse aktivnosti in dogodke, ki so se zvrstili v tekočem letu,  med drugim tudi letno finančno poročilo, kjer smo ugotovili, da svoje delo opravljajo odlično. Nato so sledile težko pričakovane volitve, kjer smo dobili novega Načelnika, le ta naziv pa si je po dolgih 17-ih letih prislužil Toni. Čestitamo! Svojo novo vlogo je seveda sprejel z veliko vnemo in pozno v jutro proslavljal  težko izborjeno kandidaturo. Volitvam naj bi sledila podelitev klinov za tiste, ki so v letošnjem letu pustili še poseben pečat, a smo se seveda raje odločili in napadli Denisov odličen golaž. Poskrbljeno pa je bilo tudi za vegetarijance, ki so se lahko okrepili z odlično zelenjavno rižotko, čeprav nam je poreklo gob, malce sumljivo. Zraven se je seveda prilegel tudi kozarček rujnega. Po večerji smo prostor pripravili za predavanje, kjer sta nam Blaž in Luka predstavila odpravo v Rolwaling.  Ker, po večkratnih poizkusih še vedno nismo mogli usposobiti projektorja, se je Jan po Pokljuki podal za več kot potrebnim kablom, v vmesnem času pa smo podelili že omejene kline. Blaž in Luka sta nas  ob koncu uradnega dela s svojimi fotografijami in zabavnimi videi le uspela popeljati v daljni Nepal. Letošnje leto je bilo res izjemno, saj smo na odpravi poslali kar 4 Akademce, ki so pokazali iz kakšnega testa so. Bravo fantje!

Uradni del je bil s tem zaključen in odprlo se je tudi plesišče. Začele so krožite različne domače in malo manj domače pijače in najbolj pogumni so se zavrteli  v ritmih divje glasbe. Ker je jasno, da so glasbeni okusi različni, smo v goste povabili več različnih DJ-ev, tako so se za mešalko vrstili, vsem več kot poznani: DJ Sabinca, DJ Luka, DJ Iza, DJ Ružo in mnogi drugi. Nekateri so nas zapustili sredi noči, drugi so potrebovali pauzo, nekateri so bili neutrudljivi, spet drugi niso želeli zamuditi dogajanja in so počasi prehajali iz vertikale v horizontalo (bravo Knez, spoštujemo tvojo vztrajnost!Smile Za konec je edini še živeči floor ogrela DJ Kremshcnitka , ki je najbolj vztrajne iz odra pregnala, ko se je prebujalo novo jutro.

Super je blo, očitno je gorenjska atmosfera še vedno najboljša!Laughing out loud

Ps: hvala za vsem za sladke dobrote pa morm rečt da tazga tiramisuja še nisem jedla!Smile

Z lepimi pozdravi,

Petra