Festival Akademskega Filma 2020_7. dan

Obiskovalci in obiskovalke,

že 6. dni so naše dvorane nabito prazne in napočil je skoraj slavnostni trenutek - predzadnji dan festivala. Morda se je sprva zdelo, da bo trajal celo obdobje karantene. Morda je bila takšna celo osnovna zamisel kriznega štaba festivala. A resnici na ljubo, Jelko in prijatelji so svoje delo začeli opravljati tako zelo počasi, da si ne predstavljamo, da bi jim še lahko sledili. 

Zato je ob občutku pomanjkanja strokovnosti in idej med našimi borci padla odločitev, da prispevamo svoj delež aktivnega državljanstva in strokovne pomoči tudi akademsko izobraženi alpinisti. Proučimo torej skupaj nekaj provokativnih modelov reševanja situacije. V pregled vsej zainteresirani javnosti predstavljamo karizmatični švedski model s filmom Crackoholic (https://www.youtube.com/watch?v=RkS-082GcdE), uporniški britanski način s filmom Statement of youth: the birth ob British sport climbing (https://www.youtube.com/watch?v=zeqI9axxrco) in bizaren poskus osvojitve obeh najvišjih vrhov v pogorju Kilimanjara https://www.youtube.com/watch?v=IdTy1j7z-K4 nekje, nekoč.

 

Dobro se naspite pred velikim zadnji dnem, ki bo kot vsako leto z ognjemetom, žurko in vsesplošnim slavjem poskrbel za dan, ki ne bo šel v pozabo. Ker to bo Dan najlepših sanj, Dan D in Dan Osman v enem! Ognjemet bo viden od vsepovsod, zato 8. dneva niti v sanjah nočete zamuditi.

10

9

8

...