Akademski Tabor v Dolomitih

Dobrodošli! Benvenuti! Willkommen! Welcome!

Letošnji tabor se bo odvijal v Dolomitih. Lahko bi šli v Cortino pa smo že bli. Lahko bi šli v Brento, ampak preveč spominja na Trento. Marmolada zveni pocukran. Zato gremo letos v Pale di San Martino!

Planiran je čas okrog vikenda 4.-5.8. Jasno se v primeru slabe napovedi prestavi, na en teden kasneje. Nekateri gremo za cel teden, drugi za 3 dni, kakor komu paše, osrednji ognjemet pa bo v omenjenem vikendu.

Mikrolokacija bo koča Pradidali, kjer je nočitev 2€ dražja kot v kampu, prihranimo pa si cca 2,5h dostopa in 2,5h sestopa vsak dan. Da lahko pravočasno rezerviramo ležišča, se do 25.7. vpisujte v tole  tabelo: https://docs.google.com/spreadsheets/d/17jqXHDUGzhQJbB11MABvw_0e43bkt7F2LGpJW7_PTN4/edit#gid=0

Takrat bom število nočitev sporočil na bajto (približno sem jim že omenil, da pridemo), za padalce pa postelje mogoče bojo, mogoče pa ne (bom sporočil, ampak res priporočam tabelo). Podaljški pred in po vikendu najbrž ne bodo problem, lahko pa vseeno napišete še  za ostale dni. Več kot vem, več lahko javim na bajto in večja je verjetnost, da to štima.

Precej informacij in predstavo o okoliških hribih najdete na https://www.summitpost.org/pale-di-san-martino/152568, je pa na vseh udeležencih, da poiščemo vodničke, zemljevide, plezalne ideje, ideje kam frikat, se kopat, kolesarit, pohajat in vse ostalo. Tudi priporočene vodničke in zemljevide najdemo na tem linku. 
Izpostavljam še dejstvo, da je ta tabor namenjen vsem akademcem in njihovim tesnim sodelavcem, ni pa to organiziran šolski izlet. Torej vabljeni otroci in starci, avtoritete in tečajniki, vsak pa sam poskrbi, da je del neke naveze, da nudi ali izkoristi prevoz, šotor, skice, hrano in ostalo. Tudi ognjemet! Mi poskrbimo, da bo na nebu raketni napis "AAO", če bi kdo rad še "Miloš je superstrong", "Rad te imam Helena" ali "Triglav moj dom", naj rakete in petarde za to prinese sam. 
 
Zaenkrat datume zacahnat, vodničke fehtat in plezat, udeležba na ferajnih do takrat pa pri vsem tem deluje stimulativno.
 
Se vidmo!