Akademski tabor 2019

Leže dva Crnogorca ispod hrasta u debelom hladu, kad najednom, naiđe jedan automobil koji se, zbog velike brzine, preturi u obližnji jarak. U preturanju, ispadne jedan poveliki kofer koji se otvori i gomile novčanica od sto dolara ispadnu na put.

Gledaju se oni, pa jedan reče:
- Zamisli sad, samo da dune vetar na našu stranu i eto nas bogatih!

 

Ker nismo bogati, smo pa zagrizeni, bo letos tabor v Črni Gori. Zaenkrat se kot prva baza kaže hrast u debelom ladu nekje okrog Žabljaka, to je v Durmitorju. Plan je bit na vsaj 2 lokacijah, ker bo tabor v principu trajal od 20. 7. do 4. 8.* Jasno, opcije so bit del tabora tudi samo prvi teden, samo drugi teden, prideš samo eno jutro in vsem skuhaš kavo... 

Trenutno smo 4 resni kandidati, nekaj interesentov, tudi tečajci pa kažejo zanimanje. Ne bodi len_a in prid zraven! Par osnovnih informacij pošiljam na spodnjih povezavah, tekom tedna pa napišem še kaj bolj konkretnega. Pa v četrtek na ferajnu kakšno rečemo o tem. Preglejte - ideje, vodnički in pohvale so dobrodošli (še najmanj pohvale). 

Lokacije hribov, šli bi vsaj v 2: http://www.montenegroclimbing.net/en/where-to-climb

Durmitor naprimer: https://www.thecrag.com/climbing/montenegro//durmitor

oz.en hrib v tem delu: https://www.thecrag.com/climbing/montenegro//durmitor/area/294277041

Frikanje:   https://27crags.com/countries/montenegro

Ima svega, hribi so lepi, bojda tud frikanje ni švoh (če je Bečan pohvalil...), Pezzolato je nekaj vrtal dolge športne smeri naokoli. Sprehodi ob sončnih zahodih so samoumevni. Tako ocenjujem, da je udeležba na taboru obvezna za vsaj 20 akademcev in akademk! Tabor je primeren za vse verske nazore**, rase, plezalne in jezikovne zmožnosti. 

 

Na taboru JE zaželjeno, da:

- Imaš soplezalca_ko (v četrtek na ferajnu ga/jo mogoče najdeš?).

- Ne pričakuješ od mene ali koga drugega strašne organizacije (bo rdeča nit, ne bom pa delil spiskov opreme, predlogov smeri in diplom ob koncu tabora).

- Če si tečajc_ka frikaš, hodiš, iščeš dolge športne smeri ali težiš izkušenejšim, če te kdaj vzamejo s seboj plezat v hribe. Tečajc_ka in tečajc_ka ne plezata skup alpinističnih smeri! (nimam kaj dodat...).

- Si sproščen_a in nekonfliktn_a oseba (glede drugih lastnosti presodi sam_a).

- Poznaš vsaj en vic o Črnogorcih (in hkrati ne več kot dveh).

Na taboru NI zaželjeno, da:

- Kompliciraš.

- Govoriš vice o Črnogorcih Črnogorcem ali potencialnim Črnogorcem.

 

Za vprašanja in prejemanje idej, vodničkov ter pohval sem na voljo (ne pretiravat, prosim), spremljajte novice, pridte na ferajn v četrtek!

Žiga

 

* Datum se lahko zaradi izrednih razmer na trgu prevozov in vremenoslovja zamakne za kak dan naprej ali nazaj.

** Takojšnji 50-odstotni popust na stroške prevoza priznamo vsem pripadnikom pravoslavne vere, ki svoje prepričanje dokažejo s predloženo člansko izkaznico matičnega prvoslavnega odseka.