ŠTRIK

4 objav / 0 novo
Zadnja objava
Slika uporabnika mihasercer
Odsoten
Z nami od: 20.10.2010
ŠTRIK

Zdravo!

Kupujem nov(e) štrik(e) in bi bil zelo hvaležen za pomoč. prvo rabim enojni štrik, v glavnem za frikat, hkrati pa tudi za čim širši spekter drugih aktivnosti (tudi zimskih). Dolžina definitivno 70m, ne vem pa še kakšno debelino, predvsem me muči vprašanje 9.7, 9.8 al celo 10, še zlasti ker se ne bi rad odpovedal staremu grigri-ju. Torej predvsem vprašanje: ali na njem lahko varno zihraš štrik 9.8 oz. celo 9.7 (proizvajalec postavlja mejo na min 10). Drugo vprašanje je smiselnost neke posebne impregnacije. Štrik bo zagotovo uporabljan tudi pozimi ampak ne vem kolko je tle impregnacija sploh efektivna, kolk je pa marketinški trik.

Odločam se trenutno med temi štriki: Tendom ambition 9.8 (dobra cena), Beal booster 9.7 (veliko število padcev), Edelrid eagle 9.8 (drag), Sterling velocity 9.8, Singing Rock glory 9.8 (dry?)

Kot drugo pa iščem dvojni štrik (bikolorko) za hribe. Tu nisem še prav daleč. Kakšne ideje?

Hvala že vnaprej vsem za pomoč!

Miha

Slika uporabnika Jan Podgornik
Odsoten
Z nami od: 11.04.2011
Re: ŠTRIK

Živjo.

Z grigirjem brez problema zihraš vse od 9.6 naprej. Na začetku moreš mal bol pazt, potem se pa itak odebeli štrik.

Debelejši kot je štrik, debelejši plašč ima in več časa ti bo zdržov.  Število padcev ni problem pri nobenem štriku. Jest bi vsekakor vzel tist štrik, k ga dobiš najceneje. Noben od zgorej omenjenih štrikov ni ravno idealen za hribe, če le lahko si kup cviling, potem ne rabiš nobene impregnacije pri enojnem.

Cvilinge si poglej mal Edelweissove, sam sem mel že dva, enega 8.5, ki je bil res ugoden, a sem ga uničil s kombinacijo granita in reversa 3. Zdej mam pa 8.3 oxygen in je zaenkrat super. Tendonovi cvilingi so tud ok, sam so tanki, tko da hitr grejo, so pa ugodni.

 

Slika uporabnika andrej_krek
Odsoten
Z nami od: 19.10.2010
Re: ŠTRIK

Oj, jaz bi na tvojme mestu gledal 9.4 štrike. So lažji (sploh za hribe). Na gri lahko zihraš, sam na začetku je mal za popazit (pač ne odgovrajam Wink, čeparav se meni fajn obnese). 10mm boš po 1 letu vleku skoz gri ko norc, te bo našutalo še preden boš šel plezat Laughing out loud (pač moje izkušnje).

Razmisli kaj ti je težišče... hribi lahko in varno, frikarija... nažiganje in vzdržjivo.

Bikolorke spet vprašanje kaj rabiš twin (lahek), vpenjaš oba... ali duble (recimo za navezo 3), vepnjaš izmenično.

Slika uporabnika Rok Ružič
Odsoten
Z nami od: 19.10.2010
Re: ŠTRIK

Jaz bi isto vzel 9.4.

Frikam tudi na 9.2 Tendon Master in se obnese super. Če zihraš z reversom, moraš mal bolj popazit, ker res leti čez, za hribe je pa zakon - za kakšne krajše smeri.

Sam imam drugače 9.9 - Edelweiss, fajn za frikarijo, za hribe pa ne, ker je pretežak. Te res navije Laughing out loud

Se mi zdi, da ima Terra neke popuste na Sterling štrike tko da poglej še tam.

lp